Nya flugfiskeprylar

Jag har sedan urminnes tider funderat på att uppgradera min flugfiskeutrustning men det har liksom aldrig blivit av. En utförsäljning på Skeppsfourneringen i Nyköping var tydligen det som skulle visa sig krävas för att jag skulle komma till skott. (Butiken upphör och det är 50% på hela sortimentet.)

Det var relativt urplockat när jag var där i fredags. Dock behövde jag knappast kompromissa. Valet föll på (ytterligare) ett klass 5-spö på nio fot. Detta är dock fyrdelat till skillnad från mitt gamla tredelade (Kunnan) vilket naturligtvis gör det nya smidigare att ha med sig. Klassen är vald efter det som jag fiskar allra mest, finare bäcköring och harr i strömmande vatten, primärt i trakterna kring stugan nära Fjätälven i nordvästra(ste) Dalarna.

Scierra Chrome / Vision CD

Scierra Chrome 9 fot WF5 / Vision CDC 5/6

Spöet, Scierra Chrome, känns helt fantastiskt trevligt, lätt, fint balanserat och har en fin kvalitet i alla detaljer. Tuben och fodralet som följer med har jag svårt att se ska kunna göra någon besviken. Rullen jag köpte, en Vision CDC 5/6 är bland det lättare jag hållit i, även den fint balanserad och bromsen känns riktigt trevlig. Jag är otroligt taggad inför kommande säsong nu. Självklart återkommer jag med rapport efter grejerna testats ordentligt.

Jag tror att det blir ett besök till imorgon för att uppgradera mina gamla vadarbyxor. Vet att de saluför vadare från Vision, Scierra m.fl. och förhoppningsvis finns det några vettiga kvar i bra storlek. Det känns faktiskt nästan genant att betala halva priset för dessa fina prylar.

Blog53 13/53

 

 

Märkt , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: